tisdag 15 maj 2012

Nitad - Rastlös & Vild LP (Mourningwood Recordings)

Hade egentligen inte tänkt att i förhand publicera några skivrecensioner som ska vara med i LB #3. Men då mina polare Nitad släppt en kanonplatta vilken så många som möjligt borde tal del av gör jag ett undantag.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nitad - Rastlös & Vild LP (Mourningwood Recordings)
Det är alltid kul med band som bara blir bättre och bättre. Nitad tillhör utan tvekan denna sällsynta skara, för det mesta är ju läget det omvända när det kommer an till punk & hc-band. "Rastlös & Vild", gruppens andra LP, är helt klart deras bästa material till dags dato. Inledande titelspåret är en käftsmäll utan dess like och att den lånat friskt från Pissed Jeans superhit "False Jessii Part 2" är inget som stör mig nämnvärt. Sedan fortsätter det med den ena pungsparken efter den andra. Ljudbilden är rå och grisig utan att för den delen tappa trycket och samverkar perfekt med Moddes rabiata skriksång. Uppskattar även de bägge sidornas avslutande något flummigare låtar, "Ingenting ska ingenting ha" och "Tryggheten", vilka bryter av fint mot resterande urladdningar. Det kallas för dynamik hc-talibaner, sådant som skapar spänning och must i musiken. Nämnas måste också Mikael Dalnäs fantastiska omslag, ett svartvitt genuint obehagligt mardrömscenario av dödskallar, gravstenar, kors, kanyler och stirrande ögon. Det här är en kvalitetsprodukt från början till slut och Mourningwood Recordings bevisar ännu en gång att de är Sveriges för närvarande mest intressanta skivbolag.
MG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar